01 лютого 2024

"Академія Маріуполь Реборн – це надзвичайно важлива ініціатива самих маріупольців, людей нескорених, що боряться за свободу", - доцент Оксфордського університету

Доцент кафедри сталого міського розвитку Оксфордського університету Влад Михненко розробив навчальний курс для українських громад, які постраждали від російського вторгнення. "Школа відновлення міст" є частиною Mariupol.Academy проєкту Маріуполь Реборн.

Наповнення і структура програми дозволять сформувати необхідний бекграунд, із яким розпочинати підготовку до відбудови муніципальним командам буде легше. Зокрема, йдеться про методики міських альтернатив майбутнього, демографічні дослідження та систематизацію європейського досвіду.

Академія Mariupol Reborn – це надзвичайно важлива ініціатива самих маріупольців, людей нескорених, людей що боряться, насамперед, за свободу і право на існування; це насправді ініціатива усієї міської громади, що денно і нощно працює на перемогу вільної України і деокупацію своєї землі від загарбників. Для мене як для науковця, а також як для людини, що кожного літа в дитинстві подорожувала до Азовського моря на відпочинок, і в якої у Маріуполі і на Донеччині загалом залишилося багато родичів, з якими зв'язок трагічно обірвався, є дуже важливим, щоби післявоєнний Маріуполь став символом нескореного духу, і символом відбудови країни на нових засадах

розповів Михненко

Проєкт Mariupol Reborn реалізовує Маріупольська міська рада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова та міжнародних донорів.

 

Новини і події