14 жовтня 2023

ХАРКІВСЬКА ШКОЛА АРХІТЕКТУРИ ПРОВЕЛА ПЕРШІ ЗАНЯТТЯ НА ПЛАТФОРМІ МАРІУПОЛЬ РЕБОРН У ЛЬВОВІ

ХША Маріуполь Реборн

13 жовтня 2023 для студентів Харківської школи архітектури провели перші заняття на базі Платформи архітектурного та стратегічного планування Маріуполь Реборн у Львові. Проєкт призначений для підготовки майбутніх архітекторів та урбаністів за провідною освітньою програмою.

Війна в країні спонукає освітні заклади приймати нові виклики і реагувати на зміни, корегуючи навчальну програму під реалії сьогодення. Так, Харківська школа архітектури вже зараз вчить студентів нових змістів та фокусів відповідно до післявоєнної відбудови зруйнованих українських міст. 

Через релокацію до Львову навчальний заклад має більший, ніж зазвичай, набір студентів, а нестачу освітнього простору допомогли вирішити партнери. Відтепер щотижня заняття для студентів ХША проходитимуть на базі платформи Маріуполь Реборн.

ХША у Львові

Ініціатива реалізується завдяки підписанню Меморандуму про співпрацю між громадською організацією Маріуполь Реборн, Маріупольською міською радою та Харківською школою архітектури.

Співпраця також передбачає обмін архітектурним досвідом, оскільки команда Маріуполь Реборн вже зараз має чотири просторових візії відбудови міста від кращих урбаністів, і працює над створенням єдиної візуальної моделі, що ляже в основу відновлення Маріуполя після його звільнення від російських загарбників. Потенційно студентів ХША може бути долучено до розробки стратегії відродження Маріуполя та роботи над реалізацією проєктів.

ХША Львів

Крім навчань студентів Харківської школи архітектури, у планах функціонування львівської Платформи архітектурного та стратегічного планування Маріуполь Реборн - проводити лекторії, майстер-класи, воркшопи і конференції щодо просторового розвитку міст та їхнього відновлення після звільнення від ворога.

Нагадаємо, проєкт Маріуполь Реборн реалізовує Маріупольська міська рада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова та міжнародних донорів.

Новини і події