16 грудня 2023

МАРІУПОЛЬ РЕБОРН: ДОСВІД ПОРТУГАЛІЇ МОЖЕ ДОПОМОГТИ У СТРАТЕГІЇ ВІДРОДЖЕННЯ ПОСТРАЖДАЛИХ УКРАЇНСЬКИХ МІСТ

Мер Маріуполя, голова секції тимчасово окупованих та деокупованих громад Асоціації міст України Вадим Бойченко зустрівся у Лісабоні із Надзвичайним і Повноважним Послом України в Португальській Республіці Мариною Михайленко та мером Лісабону Карлосом Моедас.

Під час зустрічі в межах проєкту Маріуполь Реборн Вадим Бойченко обговорив можливість отримання експертної підтримки Лісабону у відродженні українських міст, постраждалих від російської агресії. План відродження Маріуполя має на меті стати дорожньою картою для інших постраждалих від війни громад.

Бойченко Пікула

Учасники зустрічі визначили напрямки співпраці. Це – залучення досвіду столиці Португалії у якісному відроджені міської інфраструктури, а також подальша робота в межах проєкту зі створення тимчасового соціального житла для маріупольців. Перший такий проєкт вже функціонує у Дніпрі. На черзі — ще п’ять гуртожитків, для реконструкції яких команда маріупольського муніципалітету наразі шукає партнерів.

Асоціація міст України разом з українським Урядом формує комплексну стратегію відбудови нашої країни. Маріуполь вже зробив певні кроки в цьому напрямку. Саме тому Маріуполь Реборн — це не тільки Стратегія відродження одного міста. Це – алгоритм дій для кожної деокупованої громади України, яка зазнала значних руйнувань від дій ворога і прагне відбудуватися не лише до довоєнного періода, але й стати значно кращою і сучаснішою. Кожен партнер проєкту — це крок на зустріч відродженню українських міст, а зрештою після Перемоги — це крок до відродження всієї країни

мер Маріуполя Вадим Бойченко

Бойченко Португалія

Довідка. Проєкт Маріуполь Реборн реалізовує Маріупольська міська рада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова та міжнародних донорів. 

Новини і події