06 листопада 2023

МАРІУПОЛЬ РЕБОРН ІНІЦІЮЄ КОНКУРС ПЛАКАТІВ ПРО ГЕРОЇЧНУ ОБОРОНУ МІСТА

86 днів Маріуполя

Ми запрошуємо міжнародну спільноту дизайну взяти участь у конкурсі плакатів - "Маріуполь: 86 днів сили" спеціальному проекті 4th Blok, ініційованому Маріуполь Реборн спільно з Big City Lab та Національним історичним музеєм України.

Конкурс покликаний дати надію всій Україні в її найтемнішу криваву годину.

Ми хочемо перетворити Маріполь з місця немислимої трагедії в місце надзвичайної сили. Сили, яка приведе Україну на шлях до перемоги.

Деякі факти героїчної оборони Маріуполя:

- Облога тривала 86 днів і стала найбільшою і однією із найкривавіших битв XXI століття.

- Гарнізон Маріуполя, до якого входили бійці полку "Азов", морські піхотинці, прикордонники та правоохоронці втримували орду, що в 5 разів перевищувала їх за чисельністю - 7000 проти 30000.

- Маріуполь пережив найгірші гуманітарні та екологічні катастрофи з часів Другої світової війни. Проти місцевого населення одночасно відбувся геноцид та екоцид.

-  Майже 90% міста було зруйновано російськими військами. Актами невимовної жорстокості стали бомбардування пологового будинку та дитячої лікарні, а також - Драмтеатру, де переховувалися мирні з дітьми.

- Битва за Маріуполь дозволила уникнути окупації значої частини територій півдня України.

Долучитися до проєкту "86 днів Маріуполя" можна, надіславши власний плакат, що відповідає темі, на електронну адресу: 12triennial4block@gmail.com із назвою листа "Reimagine Mariupol".

Характеристики для плакатів: 70 × 100 см / RGB, 200 DPI / JPG, PDF

Будь ласка, підпишіть файли англійською мовою в наступному порядку: Country_first name_last name_title плаката.

Долучайтеся до створення літопису оборони Маріуполя! 

Новини і події