23 серпня 2024

Медицина та транспорт: маріупольці у Тернополі визначили пріоритети у відновленні міста після деокупації

Маріупольці долучаються до нової хвилі діалогових зустрічей та воркшопів "Я - Маріуполь: маю жити". У Тернополі говорили про План швидких дій після деокупації - "Fast Recovery Plan". Учасники ділилися своїм баченням перших кроків та пріоритетів під час відбудови рідного міста після звільнення.

Пан Микола вважає, що починати розбудову потрібно із налагодження транспорту, адже у місті треба буде активно пересуватися: 

Треба, в першу чергу, забезпечити пересування людей, пустити автобуси, щоб маріупольці мали змогу дістатися туди, куди їм потрібно

ЯМаріуполь Тернопіль

А маріупольчанка Анна вважає, що пріоритетною задачею має бути розбудова медичних закладів та залучення медичних працівників: 

Потрібен персонал, потрібні приміщення. Нам треба інструменти для діагностики, для базових методів лікування. Це потрібно для того, аби маріупольці мали можливість швидко отримувати якісні медичні послуги. Першочергово – хірурги, психологи та терапевти

Воркшопи вже пройшли у Києві, Львові, Вінниці, Рівному, Хмельницькому, Одесі, Черкасах, Запоріжжі, Кропивницькому, Чернівцях, Кривому Розі, Дніпрі, Івано-Франківську. Такі зустрічі пройдуть в усіх містах, де є центри "ЯМаріуполь". 

Нагадаємо, проєкт Маріуполь Реборн реалізує Маріупольська міськрада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова.

Новини і події