21 лютого 2024

НОВЕ ПАРТНЕРСТВО МАРІУПОЛЬ РЕБОРН ЗАДЛЯ РОЗБУДОВИ УКРАЇНИ

ГО «Маріуполь Реборн», Маріупольська міська рада на чолі з мером Вадимом Бойченко та Національний Університет «Києво-Могилянська Академія» підписали Меморандум про співпрацю. Головна мета – підготовка фахових кадрів для відбудови зруйнованих війною українських громад.

Реалізація Меморандуму здійснюватиметься на основі взаємної підтримки, відкритості та прозорості. Головними напрямами співпраці стануть обмін знаннями, ідеями та досвідом, аналіз і розробка інноваційних рішень за допомогою організації спільних заходів – форумів, робочих груп, науково-практичних конференцій, проєктів і заходів. Всі вони будуть спрямовані на професійний розвиток, підвищення кваліфікації та підготовку фахових кадрів задля відбудови деокупованих або постраждалих від війни з рф регіонів.

меморандум Реборн Могилянка

Задля передачі досвіду іншим громад, ми об’єднуємо зусилля з престижними вищими навчальними закладами України та Європи. Дякую Києво-Могилянській Академії за довіру. Це потужний навчальний заклад, який приєднується до команди відродження. Спільними зусиллями ми створимо наукові продукти. А фахівців, які зацікавленні взяти учать у відбудові власних громад, направимо на підвищення рівня компетенції. Дякую нашим партнерам, великому українському бізнесу SCM Ріната Ахметова за системну підтримку розбудови України. Сьогодні ми закладаємо міцний фундамент майбутнього розвитку нашої держави

зазначив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

В рамках співпраці партнери здійснюватимуть моніторинг проблемних питань, з якими зіштовхуються громади через виклики війни, і спільно будуть проводити аналіз та формувати пропозиції щодо їх вирішення. Маріуполь ділиться власним досвідом розробки Плану відродження з іншими зруйнованими чи окупованими громадами. Це відповідальний підхід команди муніципалітету та партнерів до вкладу в майбутнє України.

Маріуполь зараз окупований. Ми віримо, що він повернеться, але війна – це процес, який неможливо спрогнозувати. Ми маємо бути готовими до відбудови, але те, що ми робимо для Маріуполя, можемо вже зробити практично корисним для України тут і зараз. Маріуполь Реборн – проєкт універсальний, дуже сфокусований на освітньому процесі, напрацюванні експертизи, підготовці кадрів, на пошуку відповідей на питання, які до війни ми не шукали

Наталія Ємченко, членкиня наглядової ради ГО "Маріуполь Реборн", директорка з комунікацій SCM

Ємченко

За час роботи над проєктом відбудови команда Маріуполь Реборн отримала запит від українських громад на експертизу відновлення постраждалих міст. А з іншого боку, надійшов запит від наукового середовища, аби ці напрацювання скласти в уніфікований план дій для кожної громади.

Ми зараз намагаємося створювати спеціальні освітні програми, які стосуються ветеранів, стосуються відродження України. І про повоєнне відродження України треба думати зараз. І я думаю, дуже добре, що ми сьогодні підписуємо цей Меморандум саме в контексті розвитку Маріуполя. Хоча ця програма буде розрахована не лише на тих фахівців, хто буде займатися Маріуполем. Це буде набагато ширша програма. І я сподіваюсь, що ми і надалі будемо успішно співпрацювати із мерією і громадською організацією Маріуполь Реборн

Президент Національного Університету «Києво-Могилянська Академія» Сергій Квит

Зробити з проєкту – науковий продукт, алгоритм відродження, доступний кожному – одна з головних задач, яку ставлять перед собою команди Маріуполь Реборн, Маріупольської міської ради та Національного Університету «Києво-Могилянська Академія».

Проєкт Маріуполь Реборн реалізовує Маріупольська міська рада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова та міжнародних донорів. 

Новини і події