27 червня 2023

У Львові відбудеться відкриття першого офісу проєкту «Mariupol Reborn» 

анонс

28 червня о 13.30, в рамках програми заходів Lviv Urban Forum, відбудеться відкриття першого з трьох проєктних офісів «Mariupol Reborn» - платформи, яка відповідає за стратегічне та архітектурне моделювання відбудови Маріуполя.

Під час заходу міський голова Маріуполя Вадим Бойченко презентує План відродження Маріуполя після деокупації.

На заході будуть присутні міський голова Львова Андрій Садовий. 
До події також доєднаються провідні світові архітектори, урбаністи, експерти з міського дизайну, донори та представники муніципалітетів.

 


Довідка
Mariupol Reborn – наймасштабніший в Європі проєкт відродження міста з часів Другої Світової війни. Проєкт виконують за дорученням Павла Кириленко, голови Донецької обласної ВА, а також за підтриики ЄБРР, Світового банку, Проєкту USAID «Економічна підтримка України» та компанії SCM. Вони об’єдналися заради відбудови Маріуполя із застосуванням сучасних практик, новітніх технологій та передового досвіду. Над чітким планом працюють вже зараз, щоб після деокупації швидко та якісно розпочати відбудову. Над планом вже працюють архітектори, урбаністи та експерти світового рівня. Вони продовжують приєднуватися до команди, щоб допомогти  Маріуполю після деокупації перетворитися на символ перемоги, розвитку, миру, свободи та єдності усього світу.
План «Mariupol Reborn» підтримали муніципалітети Львова, Вільнюса, Гданська, Утрехт. Також готові співпрацювати партнери з Японії, Польщі, США. Зокрема, Львів виявив готовність допомогти Маріуполю - місту-побратиму у процесах майбутнього відродження українського Маріуполя та допоміг запустити роботу першого проєктного офісу «Mariupol Reborn».

Новини і події