03 серпня 2024

Відновлення міста та повернення нормального життя — ключова ціль плану Маріуполь Реборн

У Дніпрі маріупольці визначали пріоритетні напрямки майбутньої відбудови міста в рамках діалогової зустрічі "Я - Маріуполь: маю жити".

Маріупольці ознайомилися детальніше з одним з основних етапів відродження - Планом швидких дій. А це - безпека, відновлення житлового фонду, комунальної та транспортної інфраструктури, закладів освіти та охорони здоров'я.

ЯМаріуполь Дніпро

Учасники воркшопу працювали в групах. Маріупольці кажуть, такі обговорення дарують надію та віру у повернення.

Маріуполь Реборн — це не просто чергова гарна стратегія, це робочий документи, який постійно вдосконалюється з урахуванням думок громади та викликів, з якими ми щоденно стикаємось. Робота над планом відродження триває вже понад два роки, і це роки кропіткої роботи архітекторів, урбаністів, експертних груп, виконкому та нашої громади. Ми розуміємо, що для того щоб сформувати стратегію потрібен час і ми маємо зробити це саме зараз, адже коли місто деокупують, ми повинні почати працювати над його відновленням

зазначив Вадим Бойченко, мер Маріуполя

ЯМаріуполь Дніпро

В межах плану Маріуполь Реборн розроблені короткострокові та довгострокові проєкти, що забезпечать повернення людей, поступове відновлення та сталий розвиток міста. Маріупольці взяли участь вже у двох хвилях обговорень плану відновлення. Перша була присвячена загальному баченню відновлення міста, в результаті якої було зібрано понад 400 ідей, що вже враховані у плані.

Перші обговорення з другої хвилі вже пройшли у Києві, Львові, Вінниці, Рівному, Хмельницькому, Одесі, Черкасах, Запоріжжі, Кропивницькому, Кривому Розі та Чернівцях. Такі зустрічі пройдуть в усіх містах, де є центри "ЯМаріуполь".

Проєкт Маріуполь Реборн реалізує Маріупольська міська рада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова.

Новини і події