06 травня 2024

Відновлення житла, налагодження транспортного забезпечення та створення безбар’єрного громадського простору - маріупольці у Львові обговорили план відродження міста

3 травня у Львові пройшла чергова діалогова зустріч "Я Маріуполь: маю жити". На ній маріупольці обговорили план відродження міста - Маріуполь Реборн, визначили основні напрямки для швидких дій та взяли участь у воркшопі.

У зустрічі взяли участь понад 50 маріупольців. Разом із представниками міської ради вони обговорили План швидких дій після деокупації - «Fast Recovery Plan» та основні етапи Плану відродження міста. Учасники мали змогу попрацювати в групах та разом визначити пріоритети, які потребують першочергової уваги одразу після деокупації міста.

Бойченко Львів

Разом вирішили, що першочерговими діями влади після повернення міста мають стати відновлення житла, налагодження транспортного забезпечення та створення безбар’єрного громадського простору — для зручності людей з інвалідністю. Маріупольці також вважають, що після повернення необхідно відкрити по центру підтримки «ЯМаріуполь» у кожному з районів міста, адже такий формат взаємодії між громадою та міською владою довів свою ефективність та необхідність.

розповів мер Маріуполя Вадим Бойченко

Такі зустрічі пройдуть у всіх містах, де працюють центри «ЯМаріуполь». Із результатами обговорень минолого року можна детально ознайомитися тут.

Львів Я Маріуполь

Нагадаємо, проєкт Маріуполь Реборн реалізовує Маріупольська міська рада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова.

Новини і події