25 квітня 2024

БРЮССЕЛЬ ДОЛУЧИТЬСЯ ДО РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЄКТУ НАВЧАННЯ МЕНЕДЖЕРІВ ВІДНОВЛЕННЯ

Команда муніципалітету Маріуполя під час візиту до Бельгії провела зустріч із мером Брюсселю Філіпом Клозе. 

Брюссель — політичний центр Євросоюзу, тут проходять засідання Європарламенту, тут розташована штаб-квартира НАТО та понад 120 міжнародних урядових організацій. Тобто саме місто сприяє тому, щоб говорити про міжнародні проєкти, плани та знаходити нових партнерів. Саме під час цих перемовин обговорювався план відродження міста - Маріуполь Реборн.

Під час зустрічі була досягнута домовленість, що адміністрація Брюсселю долучиться до реалізації програми навчання муніципальних менеджерів в межах Асоціації міст України. Це можливість створити спільний інструмент навчання менеджерів відбудови, свого роду Школу відновлення України.

Ольга Пікула

Під час зустрічі нами були презентовані проєкти підготовки до деокупації наших територій. Ми не знаємо, коли саме це станеться, але ми точно знаємо, що маємо бути готові і напрацьовувати всю необхідну експертизу та плани вже сьогодні. Тому разом з міжнародними партнерами створюємо кадровий резерв відновлення та відбудови країни. Такий проєкт, як Маріуполь Реборн може стати платформою для відновлення й інших деокупованих українських громад

повідомила Ольга Пікула, депутатка Маріупольської міської ради

Також було досягнуто домовленостей, що через центр «ЯМаріуполь» у Дніпрі громада Брюсселю реалізує програму забезпечення ліками маріупольців.

Нагадаємо, що проєкт Маріуполь Реборн реалізовує Маріупольська міська рада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова.

Новини і події