30 листопада 2023

КОМАНДА МАРІУПОЛЬ РЕБОРН ПЕРЕЙМАЄ ДОСВІД ПІСЛЯВОЄННОЇ ВІДБУДОВИ У РОТТЕРДАМУ

Мати покроковий план відновлення на момент деокупації міста, якісно підготувати необхідну кількість фахівців, попередити ризики – таке завдання команди Маріуполь Реборн. Саме тому, за ініціативи мера Маріуполя Вадима Бойченко, організовується навчання в європейських містах, які вже пройшли шлях відновлення після Другої світової війни.

Так, успішний кейс має голландське місто Роттердам. Саме там з 27 листопада по 1 грудня 2023 року відбувається навчання світовим практикам поводження з водними ресурсами, водопостачання та водовідведення. У заході беруть участь перший заступник мера Маріуполя та керівники комунальних підприємств.

Роттердам Маріуполь Реборн

Коли Маріуполь звільнять від ворога, в нас не буде часу на опрацювання всіх цих питань. Тому ми готуємось вже зараз. Наша мета – не просто відбудувати місто до післявоєнного періоду, але й позбавитись радянської спадщини, виправити ті недоліки, які ми мали ще до повномасштабного вторгнення. У питаннях водопостачання та водовідведення нам необхідний якісно новий підхід. Ми давно почали працювати над впровадженням системи подачі чистої питної води до кожної оселі. Настав час зробити усе, аби після деокупації ми мали можливість – і експертну, і фінансову – втілити цей план в життя. Досвід Роттердаму нам у цьому дуже допоможе

розповів перший заступник мера Маріуполя Михайло Когут

Руйнування другого найбільшого міста Нідерландів після Амстердаму під час Другої світової війни були колосальними, але його вдалося перетворити з індустріального міста на сучасний мегаполіс. Нідерландці досі святкують річницю реконструкції Роттердаму. Адже відновлення місцевого порту стало початком відновлення всієї країні. Саме тому досвід Роттердаму такий важливий для післявоєнної відбудови Маріуполя. У свою чергу, команда муніципалітету повернеться додому із новими знаннями і викликами, які після деокупації буде втілювати у звільненому українському місті на Азовському узбережжі.

Проєкт Маріуполь Реборн реалізовує Маріупольська міська рада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова та міжнародних донорів.

Новини і події