18 липня 2023

Маріуполь підписав Декларацію співпраці з Асоціацією Польських Міст

1

В рамках робочої поїздки до Кривого Рогу польської делегації пройшов круглий стіл за участю представників українських громад, які постраждали від військових дій російської агресії. Результатом зустрічі стало підписання Декларації співпраці з Асоціацією Польських Міст, який виведе відносини між українськими та польськими містами на новий рівень. До нього долучився Маріуполь, який вже вивчає найкращий досвід Польщі для розробки Плану відродження міста після деокупації «Mariupol Reborn».

Ця війна не лише за вашу свободу, ця війна і за нашу свободу. Ми пишаємось тим, що наш Уряд підтримує Україну. Але ми впевнені, що польські міста також мають допомагати українським містам.  Між українським і польськими містами існує вже багато міцних зв'язків і вони посилюються, але ми б хотіли створити комплексну координовану систему, що складається з чотирьох напрямків. Ми сподіваємося, що українські міста зможуть навчитися на нашому досвіді та помилках. Ми будемо підтримувати вас, доки ви не переможете і хочемо бачити вас в одній європейській родині. Ми підписуємо цю угоду, аби зробити нашу співпрацю ще міцнішою

заступник мера Гданська Пьотр Гжеляк

Перший заступник мера Маріуполя Михайло Когут подякував представникам асоціації за підтримку. Він відзначив, що Маріуполь активно вивчає експертизу міст Польщі, які мають досвід відбудови після Другої світової війни. Мета – приступити до відбудови Маріуполя швидко, якісно з урахуванням викликів сучасності та подальшого економічного розвитку міста.

Для нас дуже важлива підтримка польських міст та можливість залучення кращих практик для відбудови Маріуполя після визволення. Ми вже вивчаємо досвід Польщі та формуємо План відродження нашого міста «Mariupol Reborn». Сподіваємося на посилення співпраці для відбудови Маріуполя та України

Михайло Когут

Нагадуємо, міський голова Маріуполя Вадим Бойченко відвідав з робочим візитом низку польських міст. Зокрема - Гданськ, Варшаву та Вроцлав. Під час зустрічей обговорювали майбутню співпрацю у розробці Плану відродження Маріуполя та вивчення провідного досвіду Польщі, який буде корисним для відбудови міста після деокупації.

2

3

Новини і події