15 листопада 2023

МАРІУПОЛЬ РЕБОРН ПРЕДСТАВЛЕНИЙ НА МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ REBUILD UKRAINE У ПОЛЬЩІ

Rebuild Ukraine

Фінішував перший з двох днів міжнародної конференції ReBuild Ukraine powered by Energy у Варшаві. Під час заходу мер Маріуполя Вадим Бойченко та директор ГО "Маріуполь.Реборн" Олександр Вишняков представили аудиторії масштабний проєкт відродження міста.

Маріуполь Реборн - це перший подібний проєкт в Україні, який має стати європейським стандартом якості відбудови міст. Протягом року команда Маріупольської міської ради підготувала декілька фундаментальних продуктів для відродження міста. Це План швидкого відновлення міста у перші 18 місяців після визволення від окупантів. Так, було змодельовано різні сценарії розвитку подій, проведено попередню оцінку руйнувань інфраструктури, підраховано потреби у ресурсах для відновлення критичної інфраструктури та комунальних підприємств. Команда сформувала алгоритм дій для швидкого відновлення придатного для відбудови житла, соціальних об’єктів та організації тимчасового розміщення населення. Також за підтримки уряду США, було залучено чотири міжнародні та українські команди урбаністів та архітекторів, які розробили просторові візії міста. Наразі за підтримки SCM Ріната Ахметова триває процес поєднання візій в одну, яка буде містити основні принципи відбудови Маріуполя.

Бойченко Варшава

Маріуполь Реборн – це не просто проєкт з планування поетапної відбудови нашого міста після деокупації. Це більше, ніж про відродження Маріуполя. Це майданчик обміну досвідом між українськими та європейськими громадами. Це алгоритм дій для всіх громад, що постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення ворога на нашу землю. В проєктах Маріуполь Реборн ми шукаємо кращі рішення і залучаємо провідних експертів. Іншим громадам передається перевірена досвідом європейських міст експертиза у моделюванні міського середовища, урбаністиці, архітектурі, комунальному господарстві та економічному плануванні

розповідає мер Маріуполя Вадим Бойченко

Так Маріуполь Реборн був представлений для аудиторії другої міжнародної конференції ReBuild Ukraine powered by Energy у Варшаві. Це офлайн платформа для проєктів відновлення, впровадження технологій, розробки обладнання та пошуку інвестицій для відбудови зруйнованої війною української економіки. Головна увага приділяється питанням інфраструктури, промисловості, енергетики та житла. У заході беруть участь представники українських громад, будівельних та енергетичних компаній, а також міжнародні фінансові організації та донори. Так, у дискусійній панелі "AID & MEETUP DEVELOPMENT" директор ГО "Маріуполь Реборн", керівник напрямку розвитку громад "Метінвест Холдинг" Олександр Вишняков представив напрацювання проєкту у частині співпраці влади та бізнесу.

Вишняков Варшава

Вже сьогодні ми об‘єднуємо зусилля, які будуть спрямовані на відродження міста. Це влада, в першу чергу, Маріупольська міська Рада, це міжнародні донорські організації, і це великий український бізнес. Компанії SCM та «Метінвест» Ріната Ахметова є головними стратегічними партнерами Маріуполь Реборн. Півтора мільйони доларів вже направлено на проєкти відновлення. Це концепція просторового розвитку. Платформи Маріуполь Реборн у Львові, Дніпрі, а тепер і у Варшаві. І це про конкретну роботу, бо це фізичні простори, де ведеться робота, де люди працюють, де представлений Маріуполь. І, врешті, це Mariupol Academy, яка об‘єднає міські громади постраждалих міст для обміну досвідом відновлення. Це наш внесок у післявоєнну відбудову України

План Маріуполь Реборн має стати європейським стандартом якості відродження міст, а після звільнення не лише повернути Маріуполь на довоєнний рівень, а й створити якісно нове місто для комфортного життя людей, ведення бізнесу, розвитку промислової та портової інфраструктури.

Проєкт Маріуполь Реборн реалізовує Маріупольська міська рада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова та міжнародних донорів. 

Новини і події