24 квітня 2024

Маріуполь Реборн пропонує напрацьований досвід іншим постраждалим від війни областям

22 квітня Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з виданням "Економічна правда" провели конференцію "Відбудова України. Чому не слід відкладати до перемоги". Участь у конференції взяли представники Кабінету міністрів, Верховної Ради України, місцевого самоврядування, журналісти та бізнесмени.

Зокрема, мова йшла про те, що вже зараз країна потребує підтримки проєктів відновлення енергетичної, житлової, критично важливої та соціальної інфраструктури, базових послуг для найбільш вразливих верств населення, розмінування.

Відбудовувати треба тут і зараз, постійно

під таким гаслом проходила конференція

Відбудова України

Потреби України на реконструкцію та відновлення оцінюються Світовим банком у приблизно 485 млрд доларів. Відповідно, треба зважено та стратегічно розставляти пріоритети – що першочергово для України у довгостроковій перспективі? Хто має займатись відновленням – держава, бізнес чи громади? Хто має ухвалювати ключові рішення по відбудові? Як цей процес зробити максимально прозорим і зрозумілим?

Саме пропрацюванням цих питань займається проєкт Маріуполь Реборн. В його межах розроблена стратегія відновлення міста, яка включає план швидкого відновлення та довгострокового відродження. І як тільки військові ЗСУ звільнять Маріуполь, план готовий до втілення, адже передбачає, що потрібно робити для відновлення повноцінного життя людей у місті.

Відбудова України

Назва події повністю відповідає викликам сьогодення: дії потрібні зараз, а не колись. Побудувати стійку до воєнних викликів країну — запорука нашого сталого розвитку. Адже сильна країна — це сильні громади, які піклуються про людей та захищають своє. Цей амбітний проєкт потребує максимальної консолідації зусиль на всіх рівнях: від Уряду до місцевого самоврядування

зазначив мер Маріуполя Вадим Бойченко

Під час обговорення йшлося про те, що у суспільстві переважають настрої, ніби роботи з відбудови зараз не на часі. Через це галузь втрачає фінансування і відчуває брак спеціалістів, хоча логістичні шляхи критично важливі для функціонування країни. Від цього залежить, якою країна буде завтра. Тому Маріуполь Реборн надає рішення не тільки для маріупольської громади, а й пропонує напрацьований досвід іншим постраждалим від війни областям.

Генеральним партнером заходу стала Група Метінвест. Проєкт Маріуполь Реборн втілює Маріупольська міська рада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова.

 

Новини і події