10 червня 2024

МАРІУПОЛЬ РЕБОРН ЯК УСПІШНА ФОРМУЛА МАЙБУТНЬОГО ВІДРОДЖЕННЯ УКРАЇНИ БУЛА ПРЕЗЕНТОВАНА У БЕРЛІНІ

Напередодні Ukrainian Recovery Conference, яка відбудеться 11 червня, у Берліні пройшов форум "Вся реконструкція є локальною". Він був покликаний дослідити, як українські міста готуються до майбутнього відновлення.

Участь у попередній конференції взяли понад 200 представників українських муніципалітетів, громадських активістів, благодійників та країн-партнерів.

URC-2024

Зокрема, дискусія розгорнулася навколо моделей регіонального співробітництва, людського капіталу та управління проєктами з реконструкції. Як один із найкращих нині прикладів успішної моделі, що відповідає на ці виклики, було презентовано проєкт Маріуполь Реборн. Заступник міського голови Маріуполя Сергій Орлов розповів, чому нині важливо акцентувати увагу української та міжнародної спільноти саме на таких фундаментальних проєктах:

На таких панелях і в такому спілкуванні ми маємо можливість ділитися нашими запитами, можливість проговорювати проєкти, можливість знаходити партнерів, використовуючи досвід, який вже маємо. До європейської авдиторії ми маємо доносити думку про те, що незважаючи на війну, на неспровоковану агресію рф, Україна живе, розвивається, має громади, потужні гілки влади: центрального, регіонального та місцевого рівня, які можуть бути гарними партнерами. Україна має приватний бізнес, який так само адаптується до цих умов, шукає можливість для розвитку і підтримки України. Маріуполь Реборн є яскравим прикладом, що поєднує всі ці складові. Завдяки співпраці Маріупольської міської ради та компаній Метінвест і SCM ми маємо можливість, інстременти для того, щоб робити гарні проєкти і гарні інціативи, які підтримують безпосередньо наші мешканці

URC-2024

Наголосимо, що цьогоріч у Берліні пройде міжнародна конференція Ukraine Recovery Conference. Це продовження щорічної серії політичних подій на високому рівні, присвячених швидкому відновленню та тривалій реконструкції України з початку повномасштабної війни. Це також перша конференція з відновлення України, яка відбудеться у країні, що є діючим членом ЄС.

Проєкт Маріуполь Реборн реалізовує Маріупольська міська рада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова.

Новини і події