19 липня 2024

Маріупольці у Чернівцях долучилися до обговорення майбутньої відбудови міста. У фокусі уваги – відновлення житла

У Чернівцях пройшла діалогова зустріч «Я – Маріуполь: маю жити». На ній команда муніципалітету Маріуполя розповіла про один з ключових етапів Плану відродження міста після деокупації Маріуполь Реборн - «Fast Recovery Plan». ☝️Це План швидких дій, які необхідно одразу вжити після повернення для того, щоб відновити інфраструктуру, комунальні та соціальні сервіси, стабілізувати ситуацію.

Найбільшу увагу маріупольці приділили блоку початкового відновлення житлового фонду. На цьому етапі швидких рішень планується відновити 660 житлових багатоквартирних будинків, забезпечити комунальними послугами понад 1300 таких будинків, а також забезпечити будівельними матеріалами майже 25 тисяч будинків приватного сектору.

ЯМаріуполь Чернівці

Крім того, планується будівництво нових будинків та кварталів, але вже на іншому етапі відродження міста. Воно відповідатиме розробленій концепції просторового розвитку від найкращих команд архітекторів та урбаністів.

Ми маємо використовувати всі можливі приміщення для жителів міста після деокупації. Адже у цьому є основна потреба. Вірю, що ми зможемо зробити усе для цього

ділиться учасник обговорення, маріуполець Микола

Не менш важливою, за словами маріупольців, є освіта. Адже вона один з фундаментів надійного майбутнього для Маріуполя та України вцілому.

ЯМаріуполь Чернівці

Освіта основне! Так як молоде покоління має зростати свідомим, освіченим і ніколи не повторювати наших помилок

вважає Данило

Перші обговорення з цієї серії вже пройшли у Києві, Львові, Вінниці, Рівному, Хмельницькому, Одесі, Черкасах, Запоріжжі, Кропивницькому. Такі зустрічі пройдуть в усіх містах, де є центри "ЯМаріуполь".

Проєкт Маріуполь Реборн реалізує Маріупольська міськрада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова.

Новини і події