25 січня 2024

НАВЧАННЯ МАРІУПОЛЬ РЕБОРН: РОБОТА НАД ПЕРЕОСМИСЛЕННЯМ МІСТ УКРАЇНИ

У Львові на базі платформи Маріуполь Реборн відбувся воркшоп «Залучення та партисипація». Учасниками стали представники Нікопольської, Лозівської, Сумської, Покровської та Ніжинської громад. Програма організована урбаністичною коаліцією Ro3kvit спільно зі Стокгольмською школою бізнесу та Стокгольмським університетом. 

Під час воркшопу, що пройшов у рамках програми «Переосмислення міст в Україні», учасники працювали над підходами залучення громади до стратегічного просторового планування в умовах війни, аналізували стейкхолдерів, познайомились із українським та міжнародним досвідом залучення до неформального просторового планування міст. Також представники п’ятьох громад-учасниць отримали розуміння щодо роботи з конфліктами та побудови діалогу з мешканцями, і звісно, навчились оцінювати результати залучення.

Реборн навчання

Наші партнери – це наша сила. Разом ми здатні підготувати до відбудови українські громади, які постраждали від нищівної війни росії проти нашої держави. Маріуполь Реборн – це не лише стратегія відродження Маріуполя, не лише готовий алгоритм дій для відбудови будь-якої громади. Маріуполь Реборн – це ще й платформа, реальний простір для комунікації між всіма, хто замотивований на якісне відродження України

мер Маріуполя Вадим Бойченко

Куратором воркшопу «Залучення та партисипація» стала міська дослідниця та соціологиня Марія Грищенко. Вона зробила акцент на ролі громадських організацій у відбудові, роботі з пам’яттю й травмою в міському просторі, а також на інклюзивному проєктуванні постраждалих територій. Доєднався цього разу і Рагнар Лунд – керівник та ініціатор програми «Переосмислення міст в Україні», представник Стокгольмської Бізнес Школи, консультант у сфері стратегій фінансування, культурного менеджменту та сталого міського розвитку. 

Реборн навчання Львів

Нагадаємо, навчальна програма з розбудови потенціалу українських муніципалітетів «Переосмислення міст в Україні» на базі львівської платформи Маріуполь Реборн складається з 4 модулів і триває 6 місяців. Результатами роботи команд-учасниць стануть:

  • розроблений план впровадження стратегічного просторового планування міста, спираючись на опрацьовані сценарії відновлення у громаді;  
  • пропозиція пілотного проєкту, заснована на стратегічних пріоритетах та цілях;
  • презентація плану впровадження та пілотного проєкту для стейкхолдерів та партнерів на міжнародній конференції у Стокгольмі (Швеція).

Проєкт Маріуполь Реборн реалізовує Маріупольська міська рада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова та міжнародних донорів. 

Новини і події