10 жовтня 2024

ПОНАД 100 УЧАСНИКІВ З 14 ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ РОЗПОЧАЛИ НАВЧАННЯ У ШКОЛІ ВІДНОВЛЕННЯ ГРОМАД

У Школі відновлення громад пройшла перша ознайомча лекція.

До онлайн-конференції доєдналося понад 90 учасників — представників команд громад-учасниць. Серед них представники місцевої влади з областей, які найбільше постраждали від війни: Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Сумської, Чернігівської, Київської, а також Дніпропетровської, Вінницької, Кіровоградської, Волинської та Рівненської областей.

З вітальним словом та мотиваційною настановою зустріч відкрив виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан. Після короткого організаційного вступу під керівництвом сертифікованої консультантки з управління, викладачки MBA та керівниці Української школи управління Олени Юзькової пройшла перша лекція.

Школа відновлення громад

Основна її частина була присвячена темі «Стратегічне управління в громаді» від Андрія Длігача, експерта з 22-річним досвідом у консалтингу, маркетингу та стратегічному управлінні. 

Андрій поділився своїм досвідом та наголосив на важливості активних дій з боку громад. За статистикою, 83% молоді віком від 18 до 35 років в Україні бажають виїхати за кордон через відсутність перспектив. Саме тому громади повинні стати рушійною силою змін — стимулювати бізнес, підтримувати культурний розвиток, забезпечувати якісні умови праці та конкурентну оплату. Щоб досягти цих амбітних цілей, потрібна стратегія з чіткою візією того, якою має бути громада.

Нагадаємо, Школа відновлення громад - це перша в Україні освітня платформа, яка готує муніципальних менеджерів нового формату для періоду відновлення країни після війни. В її основі – напрацьована експертиза проєкту Маріуполь Реборн та міжнародний досвід відбудови міст після Другої Світової війни. 

Навчання для представників громад триватиме до березня 2025 року. В програмі - лекції, практичні кейси, форуми, панельні дискусії, воркшопи та відеокурси. Команди муніципалітетів будуть вчити формуванню стратегії відбудови громад, економічному моделюванню, подоланню соціальних конфліктів, залученню інвестицій, ресурсів та тощо.  

«Школа відновлення громад» заснована Асоціацією міст України та ГО «Маріуполь.Реборн». Проєкт реалізується за підтримки Уряду Великої Британії в рамках програми UK International Development та Міжнародного республіканського інституту (IRI Ukraine) у партнерстві з Метінвест та SCM. Освітніми партнерами проєкту є Метінвест Політехніка та Національний університет «Києво-Могилянська Академія».

Новини і події