05 жовтня 2023

РОЗШИРЕННЯ ГОРИЗОНТІВ: У МЮНХЕНІ ПРЕЗЕНТУВАЛИ ПРОЄКТ МАРІУПОЛЬ РЕБОРН

Серігій Орлов Мюнхен

4 жовтня у Німеччині пройшла презентація програми відродження міста в рамках роботи Платформи Маріуполь Реборн.

На одному з найбільших заходів Німеччини, присвяченому темі розвитку ринку нерухомості і залученні інвестицій, заступник міського голови Маріуполя Сергій Орлов презентував план відродження міста після деокупації.  Він розповів про гуманітарну складову роботи команди мера Маріуполя Вадима Бойченка та представив Mariupol Reborn – головну програму післявоєнного відродження міста.

презентація Маріуполь Реборн Мюнхен

Зараз ми шукаємо потенційних партнерів як для вже існуючих проєктів підтримки маріупольців, так і для проєктів відродження після визволення міста. Серед них – будівництво сучасної клініки з кампусом, транспортного хабу та аеропорту

розповів Сергій Орлов

Окремо заступник мера Маріуполя обговорив із заступником мера Утрехта (Нідерланди) Елко Ееренбергом використання передового досвіду та новітніх технологій під час відбудови. Пан Ееренберг підтвердив допомогу Утрехта при розробці економічної моделі Маріуполя.

Орлов Ееренберг

Маріупольська міська рада об’єднала навколо себе міжнародних партнерів, представників європейських міст та великого українського бізнесу, щоб разом спланувати відродження міста після визволення від російських окупантів.

На виставці нерухомості Expo Real, організованій Holland Metropole, учасники також обговорили створення соціальної цінності та підвищення прибутків шляхом інвестування в розвиток міста та підхід муніципалітетів до створення умов для комфортного життя в промислових районах. Зокрема, такі напрацювання враховані у 4 архітектурних концепціях Маріуполь Реборн.

Проєкт Маріуполь Реборн реалізовує Маріупольська міська рада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова та міжнародних донорів.

Новини і події