12 липня 2024

Рубіжанська громада долучилась до проєкту відновлення постраждалих громад, започаткованого Маріуполь Реборн

Начальник Рубіжанської міської військової адміністрації Андрій Юрченко разом із мером Маріуполя Вадимом Бойченком підписали Декларацію солідарності незламних громад. Це відбувалося під час презентації проєкту Маріуполь Реборн в рамках спільно організованої зустрічі.

Відтепер в межах Маріуполь Реборн постраждалі тимчасово окуповані та деокуповані громади працюватимуть над проєктами відновлення та відбудови після деокупації. Команди спільно вивчатимуть досвід відновлення європейських та українських міст, створюватимуть проєкти відбудови та перейматимуть досвід подолання наслідків окупації.

Рубіжне Маріуполь

Вже зараз, в евакуації, ми створюємо план відновлення Маріуполя та залучаємо донорів для реалізації проєктів підтримки громади. Наша команда має унікальний досвід роботи з переселенцями та експертизу у розробці та впровадженні проєктів європейського рівня. Тому будемо раді поділитися нашими знаннями та співпрацювати з командою громади Рубіжного

зазначив Вадим Бойченко

Учасники Декларації спільно напрацьовуватимуть дорожню карту відновлення міст після деокупації, готуючи стратегії та плани для повернення людей до рідних домівок після Перемоги. 

Рубіжне Маріуполь

Україна продовжує боротися за мир і нормальне життя на своїй землі. Ми готуємося до повного відновлення нашої громади для повернення комфортних умов життя мешканцям. Щиро дякуємо Вадиму Бойченку та його команді за теплий, особистий прийом, підтримку та відкритість до співпраці

наголосив Андрій Юрченко

Декларація об'єднує громади Донецької, Київської, Херсонської, Луганської та Запорізької областей для спільної роботи над відбудовою України на прикладі досвіду Маріуполь Реборн, який першим розробив універсальні алгоритми відновлення.

Нагадаємо, проєкт Маріуполь Реборн реалізує Маріупольська міська рада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова.


ДОВІДКА.
Рубіжанська громада - тимчасово окупована територіальна громада Сєвєродонецького району Луганської області з адміністративним центром у місті Рубіжне. Під час повномасштатного вторгнення росії зазнала сильних руйнувань.

Новини і події