19 липня 2024

У Дніпрі заселили перші родини маріупольців до нового соціального житла

Перші родини маріупольців отримали ключі від квартир-студій у 10-ти поверховому приміщенні Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара. Тут тепер створено сучасне соціальне житло. Проведений ремонт, кімнати укомплектовані меблями, зроблені сучасні побутові зони, дитячі кімнати, коворкінг, спортивну залу – усе для комфортного проживання людей.

Всього у гуртожитку проживатиме 200 родин маріупольців. Серед них – багатодітні сім’ї, родини військових,  пенсіонери, люди з інвалідністю. Заселення відбувається поетапно. На першому етапі – заселять 43 родини. Згодом сюди заїдуть ще понад 150 сімей.

Завдяки нашим партнерам нам вдається реалізовувати амбітні проєкти підтримки маріупольців. Дякую Уряду Франції, який був надійним партнером у мирному Маріуполі і сьогодні продовжує співпрацювати з нашою громадою заради вирішення проблеми житла. Наразі йде ремонт ще в п'яти будівлях. Всього у Дніпрі понад 450 родин маріупольців зможуть проживати у соціальному житлі

мер Маріуполя Вадим Бойченко

Дніпро гуртожиток

Для підвищення рівня довіри з боку міжнародних партнерів було впроваджено нову прозору модель співпраці. Згідно з нею Маріупольська міська рада виходить з замовленням, надає технічне та візуальне завдання. А донор самостійно обирає виконавця робіт, який проводить тендери, контролює фінанси.

Нам, як організації дуже приємно брати участь у цьому проєкті, який надає якісні приміщення для тимчасового проживання, щоб підтримати людей у важких умовах війни

зазначила регіональний менеджер Міжнародної організації з міграції (МОМ) Лейла Салехівареш

Дніпро гуртожиток

Значну роль в облаштуванні гуртожитків відідграли бізнеси Ріната Ахметова. Так, Фонд Ахметова профінансував облаштування в гуртожитках зон спільного користування – кухонь, ігрових, коворкінгів, дитячих майданчиків. Електромережі допоміг відновити "ДТЕК", а "Укртелеком" забезпечує робочу зону високошвидкісного інтернету.

До відновлення і для відновлення Маріуполя після його звільнення ключове - зберегти маріупольску громаду, зберегти її енергію, її ресурс. Великою мірою заради цього ⁠ Маріпольска міська Рада за підтримки партнерів, в тому числі бізнесів і фонду Ріната Ахметова, вирішує проблему переселенців з Маріуполя - проблему житла. В пергу чергу для найбільш незахищених. Які стають для них не тільки прихистком, не тільки тимчасовим, але домом, але й осередком Маріуполя в різних містах України. Добре, що за нашої підтримки житло йтиме за маріупольцями. І паралельно за нашої підтримки Маріуполь Реборн створено візію і план повоєнної відбудови українського Маріуполя, разом із маріупольцями і для маріупольців

зазначила директорка з комунікацій SCM, членкиня наглядової ради ГО «Маріуполь.Реборн» Наталія Ємченко

Дніпро гуртожиток

У планах – розширення географії програми на Чернівці, Запоріжжя, Кропивницький, Івано-Франківськ та Київ. Проєкт «ЯМаріуполь. Житло» реалізується при підтримці Уряду Франції, Міжнародної організації з міграції (МОМ), Гуманітарної місії «Проліска» та ООН.

Дніпро гуртожиток

Новини і події