16 травня 2024

У ВАРШАВІ ВІДБУВСЯ ФІНАНСАЖ ВИСТАВКИ "ЛАБІРИНТИ НЕЗЛАМНИХ МІСТ"

15 травня у Варшаві відбулася подія, яка на міжнародному рівні об'єднала людей, яким небайдужа доля Маріуполя. В Українському домі пройшла зустріч, що стала фінісажем виставки «Лабіринти незламних міст». Проєкт був покликаний створити простір-рефлексію для переосмислення травматичного досвіду війни.

Хоча виставка й давала можливість побачити жахливі руйнування архітектури Маріуполя, справжня трагедія міста ховається в долях його мешканців та захисників. Саме тому закриття виставки стало платформою для важливої розмови. До неї долучилися рідні українських морських піхотинців, які вже понад 2 роки перебувають у полоні російських загарбників.

дружина Владислава Несіна

Галина Стрюкова, дружина морського піхотинця Владислава Стрюкова.

Євгенія Шиптарська, сестра оборонця Маріуполя Павла Літвіна

Євгенія Шиптарська, сестра оборонця Маріуполя Павла Літвіна.

Олеся Богданова, донька військовополоненого морського піхотинця Ігоря Богданова

Олеся Богданова, донька військовополоненого морського піхотинця Ігоря Богданова.

Яна Несіна, наречена офіцера Вадима Мельниченка

Яна Несіна, наречена офіцера Вадима Мельниченка.

Учасники заходу згадали про героїчну оборону Маріуполя. Захисники та захисниці міста мужньо протистояли російським окупантам, рятуючи життя мирних жителів.

Ця зустріч стала ще одним нагадуванням світові про те, що війна в Україні триває, а тисячі українських героїв все ще очікують на звільнення. Сьогодні в Україні та всьому світі люди масово виходять на мирні акції «Free Mariupol Defenders». Такі заходи не лише є важливим закликом до дії, але й допомагають об'єднуватися родинам військовополонених, небайдужим людям, активістам та волонтерам, створюючи міцну спільноту!

Нагадаємо, виставка "Лабіринти незламних міст" вперше була презентована на платформі Маріуполь Реборн у Львові. Одна із важливих частин експозиції демонструє елементи візуалізації майбутнього Маріуполя після деокупації, що входять до проєкту Маріуполь Реборн.

Проєкт Маріуполь Реборн реалізовує Маріупольська міська рада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова.

Новини і події