12 червня 2024

UKRAINE RECOVERY CONFERENCE: МАРІУПОЛЬ ІНІЦІЮЄ НАВЧАННЯ МЕНЕДЖЕРІВ З ВІДНОВЛЕННЯ ДЕОКУПОВАНИХ ГРОМАД

В межах Міжнародної конференції з питань відновлення України, яка проходила у Берліні з 11 по 12 травня, команда Маріуполь Реборн представила проєкт навчання менеджерів з відродження деокупованих громад «Школа відновлення України». Її презентував голова Секції Асоціації міст України з розвитку деокупованих та тимчасово окупованих громад, міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Маріупольська міська рада на чолі з Вадимом Бойченком однією з перших в Україні почала розробляти План відродження міста після деокупації Маріуполь Реборн. Завдяки ефективній комунікації з громадою вже змогли сформувати План швидкого відновлення Маріуполя, урбаністичну візію, а також перейти до створення нової економічної моделі міста після деокупації.

Набутою експертизою та досвідом команда ділиться з іншими громадами, які також готуються до відновлення своїх міст та селищ після завершення війни.

URC-2024

Вже зараз необхідно навчати менеджерів нового формату, які зможуть якісно та ефективно розв’язувати післявоєнні виклики відбудови. Тому в межах конференції Вадим Бойченко обговорив питання співпраці та впровадження освітнього проєкту з представниками Асоціації європейських міст «Eurocities».

Маючи досвід розробки проєктів відновлення та ефективної комунікації з громадою виникла ідея створити «Школу відновлення України». Це має бути практичний інструмент підготовки менеджерів з відновлення деокупованих громад України. Ідею вже підтримала Асоціація міст України та сподіваємось на співпрацю з академією «Eurocities», — зазначив Вадим Бойченко. — Не варто чекати Перемоги, щоб почати діяти. Нам вже треба розробляти проєкти відновлення країни, адже коли настане час, ми маємо взятись до роботи. Такі події, як Ukraine Recovery Conference, свідчать про те, що Україна вже є невідʼємною складовою європейського простору, а питання відновлення — нашим спільним проєктом. Вірю, що разом ми вибудуємо оновлену Україну: європейську державу з сильною економікою та стійкими інституціями

Також на конференції були представлені проєкти збереження та підтримки маріупольської громади в евакуації. Серед них мережа центрів підтримки «ЯМаріуполь», а також проєкти будівництва та ревіталізації соціального житла для маріупольських родин вимушених переселенців.

Довідка:

Міжнародна конференція з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference – URC2024) — це міжнародний майданчик, покликаний консолідувати сталу міжнародну підтримку для відновлення, відбудови, реформування та модернізації України. Йдеться про екстрену допомогу в задоволенні невідкладних потреб, реалізацію проєктів швидкого відновлення, створення привабливих умов для бізнесу та приватних інвестицій, активне залучення громадянського суспільства у процеси відбудови.

Асоціації європейських міст «Eurocities» — найбільша мережа європейських міст, до якої входять понад 200 великих міст, що представляють понад 150 мільйонів людей у 38 країнах, як усередині Європейського Союзу, так і за його межами. Надає великі мережеві можливості, у тому числі з навчання та реалізації проєктів. 

Проєкт Маріуполь Реборн реалізує Маріупольська міськрада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова.

Новини і події