02 жовтня 2024

В Одесі у День захисника та захисниці відкрилася виставка "Маріуполь: 86 днів оборони"

На Алеї Слави парку ім. Тараса Шевченка в Одесі відкрилася виставка "Маріуполь: 86 днів оборони", організована проєктом Ріната Ахметова "Серце Азовсталі". Виставка створена в рамках проєкту "Літопис оборони Маріуполя" спільно з Асоціацією родин захисників "Азовсталі" за підтримки Маріуполь Реборн та Групи Метінвест. Приурочили відкриття до Дня захисників і захисниць. На відкритті були присутні родичі військовополонених, маріупольці та містяни.

М86 Одеса

На виставці представлена інформація про 86 днів боротьби за життя мирних людей та оборону міста захисниками. Представлені експонати й які збирали та вивозили з Маріуполя оборонці міста.

Один з екпонатів - коржики із борошна та води. Такі коржики оборонці їли самі, ділилися із містянами та, найперше, роздавали дітям. Адже півмільйонне місто три місяці було майже без їжі та води. 

М86 Одеса

Експозиція висвітлює основні події захисту міста, деталі та хронологію яких було зібрано в рамках проєкту "М86 - Літопис оборони Маріуполя".

Літопис М86 - це надзвичайно важлива хроніка подій у Маріуполі на початку повномасштабної війни, розказана самими учасниками цих подій і верифікована військовими з різних підрозділів, які брали участь в обороні міста. Сьогодні, у цей святковий день, ми раді презентувати цю виставку в Одесі, адже чимало захисників Маріуполя нині проживають саме тут. Тому ми хочемо, аби й одесити дізналися більше про героїчну оборону Міста Марії.

 

І ще одна важлива місія цього проєкту - це адвокація звільнення військовополонених. Понад 1500 оборонців Маріуполя вже третій рік перебувають у ворожому полоні, і ми маємо докладати максимум зусиль для їхнього визволення

заявила заступник директора "Серця Азовсталі" Ольга Данілова

М86 Одеса

Ознайомитися з експозицією можна до 7 жовтня у парку ім. Тараса Шевченка.

Раніше виставка була презентована у Києві.

Новини і події