16 липня 2024

Відбудова за високими стандартами: Гданськ допоможе Маріуполю стати сучасним та європейським містом

Про це зазначив засновник фундації Гданська Яцек Бендіковський. Маріуполь та Гданськ поєднують дружні відносини з 2014 року. Фундація залучена до розробки проєкту Маріуполь Реборн, допомагає зі стратегією економічного розвитку та з експертизою. 

За словами Яцека Бендіковського, під час Другої Світової війни Гданськ був зруйнований на 96%. Так само як й Маріуполь через російську агресію. Зараз Гданськ – це дуже красиве та перспективне місто Польщі. У міста є потужний досвід відбудови та експертизи, з якою воно готово допомагати Маріуполю.

Звичайно, жахливо, що Маріуполь й надалі під окупацією. Ми розуміємо, що це велика трагедія, а також великий виклик - відбудувати Маріуполь в сучасному форматі, підготувавши його до приєднання до «європейської родини

Яцек Бендіковський

Яцек

Таким чином, місто можна відбудувати за нормами Європейського Союзу. Наприклад, реконструкція металургійного сектору буде відповідати принципам «зеленого виробництва». Морський порт буде працювати на важливому маршруті - від Азії до Європи. Розвиток малих та середніх підприємств може перетворити Маріуполь на університетський хаб в Україні.

Нагадаємо, що міський голова Маріуполя Вадим Бойченко підписав Декларацію солідарності з мером Гданська Олександрою Дулькевич, якій закріплює співпрацю у розробці Плану відродження міста після деокупації Маріуполь Реборн.

Проєкт Маріуполь Реборн реалізує Маріупольська міськрада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова.

Новини і події