11 червня 2024

ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНСЬКИХ МІСТ ПІСЛЯ ВІЙНИ ПОТРЕБУВАТИМЕ МІЛЬЯРДНИХ ІНВЕСТИЦІЙ. НАЙБІЛЬШЕ - У ВІДБУДОВУ МАРІУПОЛЯ

Однією з ключових тем URC 2024 (Ukraine Recovery Conference), що проходить зараз у Берліні, стала відбудова українських міст, що постраждали від повномасштабного вторгнення росії. Експерти зазначають, що чи не найбільше інвестицій потребуватиме відбудова Маріуполя. Згідно з даними Маріупольської міськради місто було зруйноване на близько 90%. Це підтверджують дослідження New York Times.

Однак, саме Маріуполь є містом, яке станом на зараз найбільше готове до відбудови. Проєкт Mariupol Reborn як приклад співпраці між місцевою, державною владою та приватним бізнесом, може стати передумовою до відбудови всієї України.

Перемога — це не просто наша спільна мета та мрія всіх українців. Це — час, до якого ми маємо бути готовими, адже після перемоги на нас чекає не менш кропітка робота з відбудови та реформування країни. Це значить, що вже зараз ми маємо напрацьовувати проєкти та стратегії, шукати партнерів та фінансування задля майбутнього відновлення. Адже коли настане час, ми маємо точно знати, що маємо зробити для того, щоб повернути людей та реінтегрувати території. Саме над цими питаннями разом з українським Урядом, міжнародними партнерами та великим бізнесом працюємо в межах плану відродження Маріуполь Реборн

зазначив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко

Мета URC 2024 - консолідувати сталу міжнародну підтримку для відновлення, відбудови, реформування та модернізації України. І значну роль у цьому відіграють приватні інвестиції.

URC-2024

Спікерка панелі "Бізнес-вимір", членкиня наглядової ради Маріуполь Реборн, директорка з комунікацій SCM Ріната Ахметова Наталія Ємченко наголошує, що найкращими інвестиціями у відбудову будуть саме бізнес-вкладення, із розрахунком на сталий прибуток:

Інвестувати в Україну потрібно просто зараз. Про це говорять всі іноземні партнери. Але як саме інвестувати, у що інвестувати, тут є певна різниця. Ми віримо в те, що інвестувати потрібно саме як в бізнес. Тобто, це не гуманітарна допомога, і це не вирішення якоїсь єдиної проблеми, а це можливість і інвестиція в цю можливість. Ми як SCM є і залишаємося найбільшим національним інвестором. Це інвестиції в капекс і в ремонт пошкодженого, і в створення абсолютно нових проєктів, особливо в енергетиці. Але паралельно ми активно розвиваємо нашу присутність на заході. Це створює новий досвід взаємодії з партнерами на безпечній території, подовжує ланцюжок доданої вартості української продукції і забезпечує ринки збуту. І, що дуже важливо, ми "обкатуємо" нові технології, які згодом зможемо повернути в Україну

Цьогорічна конфереренція URC2024 - це продовження щорічної серії політичних подій на високому рівні, присвячених швидкому відновленню та тривалій реконструкції України з початку повномасштабної війни. У ній беруть участь керівники європейських країн, зокрема презедент України Володимир Зеленський, представники міжнародних організацій, бізнесу та громадські активісти. Це також перша конференція з відбудови, яка відбудеться у країні, що є чинним членом ЄС.

Проєкт Маріуполь Реборн реалізовує Маріупольська міська рада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова.

Новини і події