26 серпня 2024

Вже 202 родини маріупольців отримали соціальне житло у Дніпрі

У Дніпрі відбулося заселення наступної черги родин маріупольців до нового соціального житла, зведеного завдяки підтримці Уряду Франції та партнерів плану відродження міста Маріуполь Реборн. Ще 101 родина отримала ключі від квартир-студій у 10-ти поверховому приміщенні Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара, спеціально переобладнаному під потреби соціального житла.

Так, зокрема, проведений ремонт, кімнати укомплектовані меблями, зроблені сучасні побутові зони, дитячі кімнати, коворкінг, спортивну залу. Всього у будинку проживатиме 228 родин, з яких 26 родин викладачів університету, що мають статус ВПО. Більшість заселених маріупольців – це люди пенсійного віку. Вони приїхали з різних міст: Львова, Києва, Запоріжжя, Моршина. 

Це вже другий обʼєкт, який ми повністю підготували для проживання наших маріупольців. Проте потреба у такому житлі значно більша — понад 2000 родин звернулися до нас із запитом на отримання соціального житла. Тому зараз проводимо ремонтні роботи ще у 5 будівлях у Дніпрі, а проєкт плануємо масштабувати та розширювати ще на декілька міст України

зазначив мер Маріуполь Вадим Бойченко

На реконструкцію залучили фінансування від французького уряду. Для підвищення рівня довіри з боку міжнародних партнерів було впроваджено нову прозору модель співпраці. Згідно з нею Маріупольська міська рада виходить з замовленням, надає технічне та візуальне завдання. А донор самостійно обирає виконавця робіт, який проводить тендери, контролює фінанси. 

гуртожиток Дніпро

Підтримав втілення проєкту й український бізнесмен Рінат Ахметов. Його компанія SCM є постійним партнером міської ради Маріуполя у проєкті Маріуполь Реборн. У реконструкції гуртожитків, зокрема, взяв участь Фонд Ахметова, профінансувавши облаштування в гуртожитках зон спільного користування – кухонь, ігрових, коворкінгів, дитячих майданчиків. Електромережі допоміг відновити "ДТЕК", а "Укртелеком" забезпечує робочу зону високошвидкісного інтернету. 

Відкриття цього центру тимчасового житла для маріупольців було частиною зобов'язань, які взяла на себе команда Маріуполь Реборн рік тому.

 

 

Watch 202 родини маріупольців отримали соціальне житло у Дніпрі on YouTube.

Новини і події