25 серпня 2023

Проєктний семінар "Маріуполь Реборн" в Archiclub showroom: обговорення 4 візій відродження міста

відродження Маріуполя

21 та 22 серпня у просторі Archiclub showroom в рамках проекту «Маріуполь Реборн» відбувся проєктний семінар — перший із запланованих, мета яких полягає в об’єднанні різних архітектурних візій розвитку міста Маріуполя після деокупації.

Свої візії відбудови Маріуполя представили чотири архітектурні студії, а саме — Rozkvit, BIG CITY LAB, Мрія та студія Віктора Зотова. Проєктний семінар відбувався як в онлайн -, так і в офлайн-форматі. Ознайомитися детальніше з кожною концепцією можна, клікнувши тут.

Проектний семінар дозволив розглянути такі важливі питання, як проблеми містян, основні цінності для співпраці з жителями, вплив архітекторів на соціальну стійкість, розвиток освітніх просторів, бачення майбутніх освітніх зон, підходи до роботи з публічними місцями, взаємодія з містянами щодо меморіалізації міста і, нарешті, враження та висновки від обговорення. Архітектурні команди єдині у свому бажанні знайти найкраще рішення для Маріуполя та його мешканців.

Усі 4 проєкти відродження Маріуполя  будуть представлені на великій панелі, яка відбудеться 6 жовтня у рамках II архітектурно – будівельного Бізнес-форуму у КВЦ «Парковий» у Києві.

Проєктний семінар був організований медіа-групою DMNTR | «Дім та інтер’єр», інформаційний партнер обох заходів – блог архітектури та дизайну IZBA.

 

Довідка:

«Маріуполь Реборн» – наймасштабніший в Європі проєкт відродження міста з часів Другої Світової війни. Проєкт виконує команда мера Маріуполя Вадима Бойченка за дорученням голови Донецької обласної військової адміністрації Павла Кириленка, за підтримки ЄБРР, Проєкту USAID «Економічна підтримка України», головним інвестиційним партнером є група компаній SCM Ріната Ахметова.

 

Новини і події