15 вересня 2023

У Львові запрацював муніципальний лекторій на базі платформи відродження «Маріуполь Реборн»

платформа Маріуполь Реборн Львів

Провідні фахівці обговорили просторовий розвиток міста після деокупації.

Темою першого лекторію, який запрацював на базі Львівської платформи Маріуполь Реборн стала: «Містопланування Маріуполя від козацької фортеці до 2022 року». Історичні та сучасні події, які відбувалися у місті, його географічне розташування та культурна спадщина  – всі ці чинники мають значення при створенні нової візії та проєктів відновлення Плану «Маріуполь Реборн».

На лекторії виступили  історик-краєзнавець Ісидор Бадасен, дослідник архітектури Семен Широчин, співвласник бюро SIMPLI (2021-2023) та експерт з розвитку міст Дмитро Сергієнко, автор бренду Маріуполя та візії відбудови Re:Mariupol Сергій Родіонов. Вони зазначили, що встановлення історичної справедливості, збереження архітектурних традицій, поєднання їх з сучасними формами архітектури та розгорнення обличчя міста до моря – можуть бути ключем для успішної відбудови нового Маріуполя. 

Лекторій Маріуполь Реборн

Історичний центр міста наша команда пропонує залишити максимально збереженим, з усіма історичними пам’ятками всіх ступенів – від загальнонаціональних до місцевих. Для нас дуже важливим фактором є історія міста і саме початок відліку історії міста. Маріуполь – це місто козацької фортеці, яка була в самому серці міста ще в 16 сторіччі.  Це до 1778 року офіційного заснування міста, пов’язаного з переселенням греків з Криму. Тому для нас важливо повернути історію міста. Деколонізувати її, бо це місто з козацьким корінням. Важливо козацьку фортецю позначити у майбутньому відродженні міста

зазначив Сергій Родіонов.
Платформа Львів

«Маріуполь Реборн» реалізовує Маріупольська міська рада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова та міжнародних донорів.

Новини і події