25 вересня 2023

У Польщі на Конгресі відбудови України обговорили напрацювання «Маріуполь Реборн»

Конгрес відбудови України

У польському місті Познань пройшов Конгрес відбудови України. Це діалогова платформа направлена  якнайкраще підготувати правове та економічне підґрунтя для співпраці з польськими партнерами у відновленні України.  На ній заступник мера Маріуполя Сергій Захаров розповів про розробку Плану відродження міста після деокупації Маріуполь Реборн та важливість польської експертизи на шляху якісної відбудови.

Зокрема, один із важливих етапів Маріуполь Реборн - Fast Recovery Plan. Це заходи, які необхідно одразу вжити після деокупації для вирішення гуманітарної кризи, відновлення критичної інфраструктури, стабілізації та підготовки фундаменту для відбудови міста. Експерти вже визначили необхідну кількість ресурсів, техніки, людей для цього.

Сергій Захаров

Маріуполь Реборн - це масштабний план відбудови міста з часів Другої Світової війни. Маріуполь зазнав страшних руйнувань, так само як й польські міста свого часу. Для швидкої та якісної відбудови ми хочемо вивчити досвід Польщі, щоб врахувати всі деталі відбудови та не допустися помилок. На цьому шляху Маріуполь вже підтримала низка великих та прогресивних міст Польщі. Ми прагнемо розширити коло партнерства та пліч-о-пліч з польськими партнерами будувати нове європейське майбутнє Маріуполя

заступник мера Маріуполя Сергій Захаров

Серед міст, які вже приєдналися до ініціативи Маріуполь Реборн - Варшава, Гданськ та Вроцлав.

Маріуполь Реборн реалізується Маріупольською міськрадою за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова та міжнародних донорів.

Новини і події