28 серпня 2024

У Дніпрі завершився показ виставкового проєкту "Маріуполь - Гданськ"

Показ виставкового проєкту «Маріуполь-Гданськ» у Дніпрі завершено! За час роботи виставки ми змогли продемонструвати експозицію понад 50 відвідувачам! 

На платформі Маріуполь Реборн кожен охочий міг побачити 9 потужних мистецьких проєктів, об’єднаних спільним болем і любов’ю до своїх міст. 

Відкриття спільної виставки українських та польських митців відбулося 1 серпня. На ній були представлені історії звичайних людей, життя яких було зруйновано та які знайшли внутрішню силу, щоб відродитися. Головна "родзинка" експозиції - ілюстрація подібності історій двох міст у різному часопросторі. І Маріуполь і Гданськ обʼєднує пережита війна та боротьба за свободу.

МАРІУПОЛЬ ГДАНСЬК ДНІПРО

Виставка вперше відбулась у Відні під кураторством Яни Гринів, у співпраці Art Contact Ukraine з Польським Інститутом та за люб’язної підтримки Постійного представництва Польщі при ОБСЄ, Постійного представництва України при Міжнародних організаціях у Відні. У березні 2024 року проєкт було презентовано на львівській платформі Маріуполь Реборн, а для дніпровської експозиції виставку було доповнено трьома інсталяціями, які долучилися до проєкту після open-call’у, що провела команда «Місто Марії» у співпраці з Art Contact Ukraine.

У ці непрості часи для нашої країни це надзвичайно цінно, адже через такі виставкові історії ми привертаємо увагу українців до того, за що боремося. Мистецтво і культура є важливою суспільною цінністю, яку ми маємо зберігати і розвивати.

Новини і події