14 липня 2024

Будівництво, сучасна транспортна система та реабілітаційні заклади - ключові теми воркшопу у Кропивницькому

Маріупольці у Кропивницькому обговорили важливі для громади теми  на черговому воркшопі «Я - Маріуполь: маю жити». На ньому команда Маріупольської міської ради розповіла про один з важливих етапів розробки Плану відродження міста Маріуполь Реборн - Fast Recovery Plan.

Це алгоритм дій, які необхідно одразу вжити після деокупації для того, щоб стабілізувати ситуацію, відновити інфраструктуру, запустити комунальні та соціальні сервіси, підготувати до масштабної відбудови.

Серед ТОП-тем діалогової зустрічі:

  • створення відповідних реєстрів на підставі РЗПМ (до деокупації), які нададуть змогу оцінити потреби у житлі
  • матеріально забезпечити реабілітаційні заклади, центри з протезування
  • будівництво сміттєпереробного заводу, запуск комунального транспорту для працівників

я маріуполь кропивницький

Учасники воркшопу підтримують завчасну підготовку до відродження міста, так як після повернення Маріуполя під прапор України – треба буде вирішувати багато викликів. Від швидкості їх вирішення залежить майбутнє міста та темпи відродження. 

Вважаю, що упор треба зробити саме на віднову міста. Є багато програм, які цьому свідчать, наприклад «Віднова UA». Зокрема, потрібно залучати більше молоді у відновлення міста. Так буде покращуватись економіка та становище міста

студент ДНМУ Влад

Краще зараз все спокійно, чітко виробити стратегію відновлення і заходити в місто вже з планом відбудови міста і рухатись по зробленому плану

керівниця ГО «23 МІКРОРАЙОН» Вікторія Божко

я маріуполь кропивницький

До подібних обговорень залучаються маріупольці по всій Україні. Зустрічі з цієї серії вже пройшли у Києві, Львові, Вінниці, Рівному, Хмельницькому, Одесі, Черкасах, Запоріжжі. Такі воркшопи пройдуть в усіх містах, де є центри «ЯМаріуполь». Пропозиції маріупольців та зазначені ними пріоритети будуть враховані у роботі. 

Проєкт Маріуполь Реборн реалізує Маріупольська міськрада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова.

Новини і події